Onze tips voor je laundry!

Klaar om je wasgoed te laten rocken? Het geheim zit ‘m in het kiezen van het perfecte wasprogramma, de juiste temperatuur, juiste dosering en toerental. Duik in onze tips voor een wasdag vol glans en glorie:

1.      Scheid de was: Sorteer je wasgoed op basis van kleur, stof en wasinstructies. Was lichte kleuren apart van donkere om verkleuring te voorkomen. Delicate stoffen moeten gescheiden worden van zwaardere materialen om beschadiging te voorkomen.

2.      Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel: Overmatig wasmiddel kan leiden tot overtollig schuim en residu op je kleding. Volg de aanbevelingen op de verpakking van het wasmiddel en pas de dosering aan op basis van de waterhardheid en de vuilgraad van de kleding.

3.      Kies het juiste wasprogramma: Moderne wasmachines hebben verschillende wasprogramma’s voor verschillende soorten stoffen en vuilniveaus. Kies het juiste programma dat past bij het type kleding en de vuilgraad.

4.      Behandel vlekken voor: Voor hardnekkige vlekken is het een goed idee om ze voor te behandelen voordat je de kleding in de wasmachine doet. Gebruik hiervoor een geschikte vlekkenverwijderaar of een beetje wasmiddel.

5.      Niet overbeladen: Overbelading van de wasmachine kan leiden tot slechte reinigingsresultaten en overmatige slijtage aan de machine. Zorg ervoor dat je de wasmachine niet te vol laadt, zodat het water en het wasmiddel effectief kunnen circuleren.

6.      Reinig de wasmachine regelmatig: Om de prestaties van je wasmachine te behouden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Maak de rubberen afdichting rond de deur schoon, verwijder pluizen uit de filter en laat af en toe een lege was draaien op een hoge temperatuur met azijn of een speciale wasmachinereiniger om achtergebleven vuil en geurtjes te verwijderen.

7.      Droog de wasmachine na gebruik: Laat na elke wasbeurt de deur van de wasmachine openstaan om overtollig vocht te laten verdampen en schimmel te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je wasgoed schoon en fris blijft, terwijl je de levensduur van je wasmachine verlengt.

Tips gebruik was parfum:

1.     Gebruik spaarzaam: Wasparfum is geconcentreerd en een kleine hoeveelheid kan al een
langdurige geur aan je wasgoed toevoegen. Volg de aanbevolen dosering op de
verpakking en begin met een kleine hoeveelheid. Je kunt altijd meer toevoegen
als je een sterkere geur wilt.

2.     Toevoegen tijdens het spoelen: Voeg het
wasparfum toe tijdens het laatste spoelproces van je wasprogramma. Dit zorgt
ervoor dat de geur gelijkmatig wordt verdeeld en goed wordt opgenomen.

3.     Probeer verschillende geuren: Er zijn
veel verschillende geuren wasparfum beschikbaar. Probeer verschillende geuren
uit om te ontdekken welke het beste bij jouw voorkeur en de gelegenheid past.
Sommige geuren zijn bijvoorbeeld geschikter voor beddengoed, terwijl andere
beter passen bij sportkleding.

4.     Bewaar het op een koele, donkere plaats: Om de
kwaliteit en geur van het wasparfum te behouden, bewaar je het op een koele,
donkere plaats, uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen.

Door deze tips te volgen, kun je optimaal genieten van de heerlijke geur die wasparfum
aan je wasgoed toevoegt.

 

Liefs,

Team Rosaodor

 

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *