Liefs van Nanda

Geur speelt een belangrijke rol in ons leven, misschien wel meer dan we soms denken. Geur maakt dat we ons onbewust thuis voelen op een plek of bij een groep mensen. Het klinkt misschien gek, maar vaak trekken we ook mensen aan met dezelfde geurpraktijken. Geur wordt in de hersenen op dezelfde plek verwerkt als onze emoties. Onze reukzin is dus nog meer dan andere zintuigen met emotie verbonden.
Take a trip down memory lane
Mijn ouders waren altijd ondernemend. Ik heb dus in mijn jeugd op veel verschillende plekken gewoond. Er zijn veel geuren waar ik mij thuis bij voel: de geur van oude houten balken, het bos en versgebakken eitjes van onze kippen. Als ik deze geuren ruik dan brengt het mij vaak even terug naar dat huis op die specifieke plek waar ik ben opgegroeid. Thuis is voor mij dus niet één huis, maar thuis zijn is een plek waar je samen bent met de mensen waar je je fijn bij voelt.
Nu ik zelf moeder ben denk ik daar vaak aan terug. Mijn dochter Loïs zei laatst: Mam, ik vind het wel jammer dat je straks niet meer thuis werkt. Ik ga het best een beetje missen dat het thuis zo lekker ruikt. Even zag ik mijzelf in de deuropening staan, net terug van school. Ik hoorde de was draaien en de rook de geur van ons wasmiddel door het huis, terwijl mijn moeder riep: we zijn thuis!
Ik ben ontzettend trots op de volgende stap met Rosaodor en kan niet wachten totdat het pand af is. Ons tweede thuis. Gelukkig heb ik een mooi team aan fijne mensen, waar ook de kids gek op zijn. Ik denk dat ze zich stiekem dus ook hier snel thuis gaan voelen en de was. die blijft thuis natuurlijk gewoon doordraaien:-)

1 Comment
  1. Oh jeetje wat een heerlijkheid. Elke geur, elk wasje is een GENOT. Wassen is nog nooit zo leuk geweest. En schone kleding voelt nu über schoon! Ik kan niet meer zonder!!!

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *